Skip to main content

Informatie overzicht

studenten
Wat is het verschil tussen een associate degree, bachelor en master?
Als je gaat studeren kun je uit een heleboel opleidingen kiezen. En dan heb je ook nog een associate degree, bachelor en master. Maar wat is nou precies het verschil?
Studiefinanciering aanvragen bij DUO
DUO is een dienst ter ondersteuning van het onderwijs. Zij regelen onder andere dat jij studiefinanciering krijgt. Maar hoe vraag je studiefinanciering aan bij DUO?
propedeuse halen
Wat is een propedeuse?
Als eerstejaarsstudent ga je de termen 'propedeuse' en 'P' heel vaak horen. Maar wat is een propedeuse nou precies? Lees hier alles wat je moet weten over het halen van je propedeuse!
Wat is een bindend studieadvies (BSA)?
Het bindend studieadvies (BSA) bepaalt aan het einde van 1e jaar of je verder mag met de opleiding. Lees hier alles wat je moet weten over het BSA!
student met boek
Toelatingseisen hogeschool en universiteit
Je gaat binnenkort studeren of misschien ga je wel de overstap van mbo naar hbo maken. Maar wat zijn dan de toelatingseisen van hogescholen en universiteiten? Je leest het hier!
lid worden studievereniging
Waarom lid worden van een studievereniging?
Als student kan je bij een heleboel verenigingen lid worden. Maar wat is een studievereniging nou precies en welke voordelen heb je als je lid wordt? Wij zochten het voor je uit!
studenten
Van havo naar hbo
Als je na de havo wil studeren, is er een grote kans dat je een hbo-opleiding aan een hogeschool gaat volgen. Lees hier wat je kan verwachten als je van havo naar hbo gaat!
studenten groep
Van vwo naar hbo
Wil jij na het vwo een hbo-opleiding op een hogeschool volgen? Dan zijn er wel wat verschillen! Je vindt hier alles wat je moet weten als je van vwo naar hbo gaat.
student
Van vwo naar universiteit
Na het vwo kiezen veel studenten voor een wo-opleiding aan de universiteit. De overstap van vwo naar universiteit kan best spannend zijn. Wij vertellen je hier wat je kan verwachten!
studenten
 Van hbo naar universiteit
Heb jij je propedeuse in één keer gehaald en wil je naar de universiteit? Of wil je na een hbo-bachelor een wo-master doen? Lees hier alles over de overstap van hbo naar universiteit!
Van mbo naar hbo
Wil je na mbo verder studeren? Als je een mbo 4-diploma hebt, kan je een hbo-opleiding volgen. Wij zochten voor je uit wat je moet weten als je van mbo naar hbo gaat!